Ultimele Știri

Ploaia, coșmarul pietonilor din Capitală

ploaie

Odată cu venirea primăverii pietonii se confruntă cu vremea capricioasă, precum cea de astăzi, dar și cu nesimțirea conducătorilor auto. Fie că aștepți la semafor, mergi pe trotuar, în stația de autobuz sau tramvai, unii șoferii dau dovadă de imbecilitate și te stropesc cu bună știință, chiar se amuză de fapta comisă. 

Noul cod rutier nu mai permite sancționarea conducătorilor auto care îi stropesc pe trecători. Capitala are o problemă gravă cu sistemul de canalizare, astfel la fiecare ploaie Bucureștiul redevine o mlaștină plină de bălți și noroaie. Cei responsabili din cadrul Primăriei Capitalei care ar trebui să se ocupe de administrarea orașului nu au ținut cont niciodată de cetățean, mai mult dau din umeri sau nu îți răspund la telefon dacă îi întrebi ceva. 

„Am un sentiment de mare supărare şi dezamăgire când văd cât de…  simţiţi sunt unii şoferi, care parcă au ieşit la stropit de pietoni. N-au nicio problemă, te spală din cap până în picioare cu apa din băltoci, se bucură maxim de marea bălăceală! Trebuie să-i ameninţi, să te faci că ridici pietre de jos, să-ţi arăţi pumnul… E ceva de groază! Plus că poliţia stă la adăpost, nu prea iese pe afară pe vremea asta câinească” – ni s-a plâns un cititor, teribil de supărat că din ce în ce mai mulţi şoferi nu acordă respectul cuvenit pietonilor. 

Șoferii trec în viteză din cauza traficului infernal din Capitală și nu se uită după pietoni sau la ceilalți participanți la trafic. Astfel, ai mari șanse să fii stropit sau chiar udat din cap în picioare cu apa adunată pe carosabil. 

Codul Rutier nu-i mai sancționează pe șoferii care îi stropesc cu bună știință pe pietoni. Te poți apăra cu umbrela, dar s-ar putea să nu ai mare succes. Un șofer rău intenționat te poate trimite acasă să te schimbi înainte de a ajunge la locul de muncă sau la întâlnire. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*