Ultimele Știri

Platforma Unionistă Acțiunea 2012: ”Premierul Dacian Cioloș și membrii Guvernului său trebuie să treacă Prutul, acolo unde 3 milioane de români așteaptă din partea Țării-Mame politici corespunzătoare pentru ei”

dacian ciolos

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Republica Moldova.

Printre cerințele coaliției unioniste, incluse într-un Apel adresat Executivului de la București, se numără înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, în subordinea directă a primului ministru, elaborarea agendei discuțiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie a alegerilor prezidențiale de peste Prut și efectuarea unei vizite oficiale la Chișinău de către membrii Cabinetului Cioloș.

„Republica Moldova se află în cea mai dificilă perioadă din ultimii 25 de ani, atât economic, cât și politic și geopolitic, iar relația bilaterală cu România va suferi grave modificări dacă Guvernul României nu va renunța la politica nepăsării în raportul cu cel de-al doilea stat românesc. Premierul Dacian Cioloș și membrii guvernului său trebuie să treacă Prutul, acolo unde 3 milioane de români așteaptă din partea Țării-Mame politici corespunzătoare pentru ei”,a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Un alt punct semnalat de unioniști la cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, care se desfășoară zilele acestea în județul Harghita, este problema retragerii cetățeniei române pentru o parte dintre cetățenii Republicii Moldova care o redobândiseră când erau minori.

Sunt zeci de mii de persoane care atunci când merg să își schimbe actele românești constată că nu mai sunt recunoscuți ca cetățeni români. Pentru soluționarea tuturor cererilor enunțate în Apel, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită o întrevedere de urgență cu premierul Dacian Cioloș.

”Îl putem asigura pe Domnul Prim Ministru că avem expertiza necesară, precum şi o serie de cerinţe concrete şi stringente, pe care dorim să le discutăm cu Excelenţa Sa:

1. Înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, organ cu personalitate juridică, funcţionând în subordinea directă a Primului Ministru;

Reorganizarea cancelariei Primului Ministru desființează, nepermis, chiar și fosta entitate care trebuia să coordoneze politicile pe zonă.

2. Agenda discuțiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie 2016 a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea imperioasă a unei vizite oficiale pe care membrii Cabinetului Cioloș solicităm să o efectueze cât mai urgent la Chișinău.

3. Retragerea de către autoritățile de la București, în condiții inexplicabile, a cetățeniei române pentru o parte a cetățenilor Republicii Moldova care au redobândit-o în ultimii 25 de ani.

4. Angajarea de consultări regulate cu Guvernul României şi demararea de acţiuni concrete comune, asumate şi de Executiv, şi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*