Ultimele Știri

Piţurcă out, Boloni in

Victor Piţurcă a decis să îşi dea demisia de la echipa naţională a României după meciul cu Grecia din preliminariile pentru Euro 2016. Conform GSP, Piţurcă a semnat în această dimineaţă un contract cu formaţia Al Ittihad, pentru două sezoane.

Ca selecţioner, Victor Piţurcă a reuşit calificarea echipei naţionale la Campionatele Europene din 2000 şi 2008.  În plus, de-a lungul carierei sale de antrenor a antrenat doar două echipe de club, respectiv Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova.

După meciul de pe 7 septembrie contra Greciei, Piţurcă va renunţa la echipa naţională. FRF a anunţat că s-a înţeles cu Ladislau Boloni pentru preluarea echipei naţionale, după ce acesta a antrenat pe Al Khor din Qatar, în 2012. Astfel, Boloni revine pe banca naţionalei după 13 ani, ultima dată antrenând România la preliminariile pentru Mondialul din 2002, de unde a deminisionat pentru a antrena Sporting Lisabona.

Palmaresul lui Boloni la naţională
13 meciuri: 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrîngeri
6 meciuri oficiale: 4 victorii, 0 egaluri, 2 înfrîngeri

Ca antrenor, Boloni a debutat pe banca lui Nancy în 1994, continuând cu Sporting, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic şi Al Khor. În acest mod a câştigat 7 trofee, cele mai importante în Belgia şi Portugalia. N-a antrenat nicio echipă din România, dar ca jucător a făcut istorie la Steaua, cu care a câştigat Cupa Campionilor şi Supercupa Europei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*