Ultimele Știri

Pilot iordanian, ars de viu de jihadiști

statul islamic executare

Statul Islamic a făcut publice imaginile filmate din timpul incendierii pilotului militar din Iordania, Maaz al-Kassasbeh, care fusese luat ostatic.

Daca până acum, jihadiștii își decapitau ostaticii, gruparea teroristă a decis în cazul pilotului iordanian să fie ars de viu într-o cușcă.

Înregistrarea intitulată ‘Healing the Believers Chests’ (trad. Vindecarea sufletelor credincioşilor) și lungă de 20 de minute a fost publicată pe un site jihadist și poartă logo-ul Al-Furqan, al departamentului media al acestei organizații jihadiste.

Imediat după publicarea video-ului, zeci de iordanieni au ieșit în stradă, cerând executarea deținuților jihadiști din Iordania, dar și încetarea participării statului lor la raid-urile împotriva ISIS conduse de americani, în cadrul coaliției internaționale. executare statul islamic

executare pilot iordanianGuvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizând că execuția a avut loc pe 3 ianuarie.

Deși autoritățile iordaniene au negociat eliberarea pilotului în schimbul islamistei Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte pentru participare la un val de atentate în 2005, se pare că gruparea teroristă nu a ținut cont și l-a executat fără milă pe pilotul capturat după prăbuşirea avionului de vânătoare F-16 în Siria pe 24 decembrie 2014.

Armata iordaniană a promis că va răzbuna executarea pilotului prin cea a jihadistei irakiene, care luase parte la o serie de atentate asupra unor hoteluri iordaniene soldate cu moartea a 57 de persoane.

„Sângele militarului-martir nu a curs în zadar; răzbunarea va fi proporţională cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni”, a declarat generalul Mamduh Al-Amiri la Televiziunea publică de la Amman.

Pilotul iordanian este primul ostatic musulman executat de Statul Islamic, iar în ultima săptămână, teroriştii au anunţat executarea a doi ostatici japonezi, Haruna Yukawa şi Kenji Goto.

Recția Ministrului de Externe, Bogdan Aurescu:

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*