Ultimele Știri

Piedone: N-avem vină!

cristian

Patronii clubului Colectiv au cerut Primăriei păstorite de Cristian Popescu Piedone un aviz de funcționare pentru un bar cu 80 de locuri pe scaune, în scopul de a fenta legea. În acel club aveau loc evenimente unde petreceau sute de persoane. 

Patronii au primit în baza unei simple declaraţii pe propria răspundere, fără ca vreun inspector al primăriei să calce în local. Secretarul de stat Raed Arafat susţine că pompierii nici nu ştiau de existenţa clubului.

„Locaţia nu figurează la pompieri cu nicio autorizaţie. Atât pot să vă spun până acum. Restul este în anchetă. Dar la ISU Bucureşti nu s-a regăsit nici solicitare, nici cerere de punct de vedere, nici nimic despre această locaţie pentru acest tip de activitate”, a declarat Raed Arafat.

„Chiar acum 10 zile Primăria Sectorului 4 a exercitat un control la această locaţie. (Reporter: Şi ce a rezultat?) Lipsă calificare personal”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone”.

Practic, Inspectorii Primăriei n-au găsit niciuna dintre neregulile majore. Şi asta pentru că nu ar fi fost de datoria lor să o facă. În plus, angajaţii Primăriei termină programul la ora 16, iar clubul Colectiv se deschidea la ora 17.

Dialog reporteri – Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4:

– Extinctoare, planuri de evacuare există pentru acest club?

– Eu ce să le mai văd acum când e totul ars?

– Din ce ştiaţi. Aţi spus că aţi fost în control în urmă cu 10 zile.

– Păi, în baza controlului toate s-au făcut, normal.

– Şi singura neregulă era personalul.

– Exact!

– Şi acum constatăm că erau mai multe nereguli.

– Păi staţi puţin. Nu primăria verifică extinctoarele. Cei de la ISU.

– Cine dă autorizaţia…

– Exact. Eu… autorizaţie de funcţionare, o bună băutura, nu-i bună, e expirată.

***

– Şi clădirea şi terenul se află în proprietate privată.

– Bun, dar desfăşoară o activitate…

– Pe activitate comercială responsabilitatea mea s-a închis. Nu pot să fiu responsabil ce se întâmplă în casa unui om”.

În momentul în care a izbucnit incendiul de vineri, în club erau aproape 500 sute de oameni. Cu toţii erau expuşi direct pericolului din cauza materialelor cu care fusese renovat: burete de antifonare neignifugat şi lemn de bard vopsit cu lac. În plus, exista o singură uşă de ieşire.

La o capacitate de 500 de persoane, clubul ar fi trebuit să aibă cel puţin şase căi de evacuare. Fiecare uşă trebuia să fie mai lată de 80 de centimetri şi să aibă cuvântul „IEŞIRE” marcat cu însemne luminoase. În interior ar fi trebuit să fie senzori de fum şi o reţea de stropitori în tavan, care să pornească automat în momentul declanşării unui incendiu. De asemenea, localul trebuia dotat cu extinctoare de mare capacitate, puse la vedere şi semnalizate ca atare. În plus, ar fi trebuit să existe şi o cale separată de evacuare a fumului şi a gazelor, în afara instalaţiei de climatizare.

În lipsa tuturor acestor lucruri, 26 de oameni au murit pe loc, iar peste 150 au ajuns la spital, majoritatea în stare foarte gravă. În faţa unei asemenea tragedii, primarul de sector susţine că nu are nicio vină.

 – E inadmisibil!

– … (face o faţă mirată) Eu ce să vă…?

– E odios!

– Putea să fie şi copilul dumneavoastră, domnule primar.

– Eu sunt de vină sau…? Cum vă numiţi? Aveţi vreo problemă cu mine sau?

– Da, da.

Abia după moartea atâtor adolescenţi şi tineri nevinovaţi, autorităţile au descoperit că multe cluburi sunt adevărate capcane şi au cerut controale în toată ţara. În plus, promit că legile vor fi modifcate pentru a nu mai permite nicio portiţă.

Sursa: Digi24

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Piedone: N-avem vină!

  1. Eugen Cirneanu // 2 noiembrie 2015 at 12:48 // Răspunde

    Regret enorm ce sa intimplat cu acesti copii!Si fiindca veni vorba de piedone,Cit de PROST poti sa fii sa iti ei nume dupa un erou de film in acte,ca vezi doamne….tu semeni cu el ca infatisare si grasime.El se credea Piedone cind rasturna zarzavaturile taranilor de la piata sudului de pe taraba!Cit de prost sa fii? Omul asta e tacanit.O sa dea cu subsemnatul!Cit la costat pompa de apa de la fintina de la Nitu Vasile intersectie cu Obregia?50.000Euro?Recunoaste ca are circiuma in parcul Tineretului?Asa se vb. in Cartier.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*