Ultimele Știri

Picaj masiv al acțiunilor Renault după perchezițiile din Franța. S-au pierdut peste 5 miliarde de euro

renault

Acțiunile Renault au înregistrat o scădere masivă de circa 20% după ce au avut loc percheziții la sediul companiei săptămâna trecută. Se pare că cineva avea informații despre perchezițiile la Renault, având în vedere scandalul ”Dieselgate” de la Volkswagen. 

Astfel, astăzi asistăm la jocuri pe bursă și avem un picaj de circa 20% al acțiunilor Renault. Nu se cunosc date despre natura perchezițiilor efectuate săptămâna trecută la Renault, însă  există bănuieli că ar fi vorba de emisiile de noxe care ar depăși limita legală. 

Sindicatul CGT Renault spune că au fost confiscate computerele unor directori de la centrul de ingienrie din Lardy, centrul tehnic Guyancourt (Yvelines), sit-ul Plessis-Robinson şi sediul central de la Boulogne-Billancourt, scrie Le Figaro.

Reuters scrie că este cea mai rea zi din ultimii 21 de ani pentru acţiunile Renault, companie care pierde prin scăderea de acum peste 5 miliarde euro din capitalizarea de piaţă.

Scăderea acţiunilor Renault a antrenat şi alte căderi pe bursă: Peugeot-Citroen (7%), daimler şi Volkswagen (aproximativ 5%). Celălalt mare constructor francez PSA Peugeot-Citroen, a dat o declaraţie în care a spus că NU a fost subeictul unor percheziţii

La 14.00, ora României, se tranzacţionaseră deja peste 2,8 milioane de acţiuni, la preţuri între 85 de euro (în prima parte a şedinţei de tranzacţionare) şi 69 de euro (după ce ştirea s-a răspândit printre investitori). În medie, în ultimele luni, s-au tranzacţionat zilnic circa 1,1 milioane de acţiuni, arată statisticile Yahoo Finance.

La preţul de 69 euro pentru o acţiune, capitalizarea companiei este de puţin peste 20 de miliarde de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*