Ultimele Știri

Petrolul românesc aduce un profit de cca 1 miliard de dolari companiilor americane

petrol romania

De la pompe de extracţie pentru petrolul românesc până la proiecte de consultanţă pentru afacerile din industria petrolieră, americanii ne-au invadat piața și fac afaceri de peste 850 de milioane de dolari.

Marile companii americane de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze au făcut anul trecut în România afaceri de 2,8 miliarde de lei, iar tendința profitului este în creștere.

Americanii sunt din ce în ce mai interesați de zona petrolieră din Marea Neagră pentru că aceasta reprezintă pentru afaceriștii de peste Atlantic o piață promițătoare nedescoperită. Un exemplu în acest sens poate fi vizita de luna trecută a preşedintelui şi CEOul gigantului a­me­­rican General Electric, Jeff Im­melt, la București.

Companiile americane sunt extaziate de proiectele de redezvoltare a vechilor ză­căminte din România, ceea ce le-ar putea aduce în conturi alte miliarde de dolari.

Deocamdată în domeniul petrolier activează șapte companii americane, care au peste 2.000 de muncitori, majoritatea localizaţi în Ploieşti. Firmele specializate în furnizarea de echipamente și servicii pentru industria petrolieră au avut un profit net în 2013 de 200 de milioane de lei, iar cifrele de anul trecut se estimează a fi duble.

În aceste condiții poate fi justificat interesul strategic al SUA pen­tru Ro­­mânia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*