Ultimele Știri

Petro Poroșenko a transmis în limba română: „În Republica Moldova mă simt ca acasă”

„În Republica Moldova mă simt ca acasă”, a declarat, în limba română, președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un discurs susținut joi la Bălți, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, informează un comunicat transmis de Guvern.

„Stimați prieteni, sunt foarte bucuros să mă aflu în această vizită pe acest meleag frumos — Republica Moldova. Mă simt ca acasă!” — astfel și-a început discursul în limba română președintele ucrainean Petro Poroșenko, care a vorbit pentru diaspora ucraineană din Republica Moldova, dar și pentru mai mulți studenți veniți să-i asculte mesajul la Teatrul Național „Vasile Alecsandri„ din Bălți. Șeful statului ucrainean a participat la eveniment împreună cu prim-ministrul moldovean Iurie Leancă.

„Și Ucraina, precum și poporul ucrainean, a fost, este și va rămâne un partener credibil și de nădejde al poporului moldovenesc. Sunt sigur că împreună vom reuși să înfruntăm toate obstacolele din calea noastră din viitor. Cred într-un viitor liber, democrat și prosper pentru noi toți în larga familie europeană”, și-a continuat discursul tot în română liderul de la Kiev, citat în comunicat.

Premierul Iurie Leancă a transmis la rândul său un mesaj, în română și ucraineană.

„Stimate domnule președinte Poroșenko, dragă Petro, bine ai revenit în Moldova. Bine ai venit la Bălți”, a declarat Leancă.

El a menționat că președintele Ucrainei reprezintă o speranță pentru majoritatea ucrainenilor, aceea de a trăi într-o țară democratică, liberă, europeană, corectă și decentă. „Ucraina are un proiect de dezvoltare și, prin urmare, există un scop și un viitor. Și acest proiect de dezvoltare este integrarea europeană. Acest proiect de modernizare europeană este și obiectivul nostru, al Republicii Moldova. Sunt foarte bucuros că în ultimul an, în relațiile dintre cele două țări s-a stabilit un dialog strâns, dialog de intensitate fără precedent. Anume așa trebuie să se comporte vecinii — să se înțeleagă și să se sprijine reciproc”, a precizat Leancă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*