Ultimele Știri

Petrecere dedicată lui Hitler la Moscova soldată cu 40 de arestaţi

Fascişti ruşi

Adolf Hitler ar fi împlinit pe 20 aprilie 126 de ani de la naştere, iar câţiva dintre neonaziştii ruşi intenţionau să marcheze acest eveniment prin organizarea unei petreceri private. Poliţia însă, împreună cu KGB-ul desigur, au împiedicat petrecăreţii să îl sărbătoarească pe Führer.

Poliţia moscovită a reţinut în noaptea dintre 20 spre 21 aprilie 40 de persoane care sărbătoareau ziua de naştere a lui Adolf Hitler. În timpul percheziţiilor din încăperea unui local închiriat din centrul capitalei ruse, organele de ordine au confiscat trei arme traumatice, 15 cuțite, un pumnal şi mai multe simboluri naziste.

Aparent, aceasta e o ştire cu kitch şi în stil rusesc, dar lucrurile nu sunt pe atât de simple precum par.

Graniţa dintre nazism şi naţionalism este foarte şubredă în actualitate, mai ales în Rusia, iar puterea centrală îşi doreşte cu desăvârşire ca cele două să fie confundate. Odată cu iniţierea crizei din Ucraina, marii naţionalişti ruşi s-a împărţit în două, cei care susţin agresiunea militară şi se implică în războiul din Donbas şi cei care refuză imixtiunea ruşilor în acel conflict.

Cum ideologia primilor coincide cu cea a Kremlinului, aceştia sunt finanţati şi încurajaţi să se extindă ca grupări, însă ceilalţi sunt vânaţi de autorităţi. E similar cu ceea ce s-a întâmplat cu liderul opoziţiei ruseşti, când Boris Nemţov a fost asasinat chiar lângă zidul de la Kremlin, chiar cu câteva zile înainte de organizarea unui marş de rezistenţă împotriva politicii duse de actuala guvernare, adică Vladimir Putin & co.

Aşadar, cei 40 de reţinuţi pe 20 aprilie s-au adunat pentru a pregăti ultimele detalii pentru marşul naţionalist din 17 mai. Însăşi Dmitrii Deduşkin, unul dintre liderii naţionalişti care s-a împotrivit mereu sistemului putred din Rusia a recunoscut acest lucru. Aflat şi el printre cei arestaţi, Deduşkin a dezminţit toate acuzele pe care poliţia în colaborare cu securitatea le-au adus, anunţând că cei care nu au dorit să recunoască actele de huliganism încă se află în arestul poliţiei, iar toate armele care le aveau asupra lor în acea seară erau autorizate.

Saga moscovită va continua, iar aceştia urmează să fie judecaţi, persecutaţi ş.a.m.d.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*