Petre Tobă, pus oficial sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului în dosarul DIPI – VIDEO

petre toba

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a fost audiat vineri la sediul DNA, acesta declarând la ieşire că i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea sa penală sub acuzaţia de favorizarea făptuitorului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI. Petre Tobă a fost pus oficial sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului în dosarul de corupţie la DIPI,conform MEDIAFAX.

 

UPDATE 11:32 Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a fost audiat vineri la sediul DNA, acesta declarând la ieşire că i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea sa penală sub acuzaţia de favorizarea făptuitorului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

„Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea penală faţă de acuzaţia de favorizare a făptuitorului. Niciodată nu am comentat un dosar penal, nu îl voi comenta acum. Faza de urmărire penală este confidenţială, nu pot face declaraţii. Cred în nevinovăţia mea şi voi prezenta toate probele”, a declarat Petre Tobă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Eu mi-am depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne pentru a nu implica ministerul într-un scadal public. Îmi susţin nevinovăţia şi sunt aici să aduc toate argumentele. Sunt convins că îmi voi dovedi nevinovăţia”, a declarat Petre Tobă, înainte de a intra la audieri.

Procurorii îi vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile lui Petre Tobă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat joi urmărirea penală a fostului ministru de Interne pentru favorizarea făptuitorului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

Procurorii anticorupţie au cerut în urmă cu o săptămână preşedintelui României încuviinţarea începerii urmării penale pentru fostul ministru. În cerere se arată că la data de 01 aprilie, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă ar fi refuzat să declanşeze declasificarea parţială a unor documente solicitate de anchetatori în dosarul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuieli din bugetul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *