Ultimele Știri

Petre Tobă: O să folosesc coloane oficiale

petre toba

Ministrul desemnat la Interne, Petre Tobă, a anunțat la ieșirea de la audierea din comisiile parlamentare că, va folosi coloane oficiale, în urma unei întrebări puse de un jurnalist.

„Exact aşa cum prevede legea. Deci, legea prevede ca atunci când este nevoie de o deplasare, pentru deplasare în situaţii de urgenţă, să poată să fie însoţire, iar atunci când echipajul de poliţie rutieră face parte din dispozitivul de escortă al demnitarului, poate să meargă pentru a fluidiza activitatea de deplasare a acestuia.”, a declarat Petre Tobă.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a folosit 1500 de coloane oficiale pe parcursul anului 2015. Fostul ministru al Internelor folosea coloană oficială la orice deplasare, chiar dacă era o urgență sau nu. Un polițist din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea a decedat după ce a căzut într-o groapă pe un bulevard din Capitală. 

Petre Tobă nu a vrut să comenteze despre situația dosarului lui Gabriel Oprea, aflat în acest moment la Direcția Națională Anticorupție. 

„În ultimul an au fost mai multe verificări făcute de către Inspectoratul General al Poliţiei Române la această structură, parte din aceste verificări fiind înaintate inclusiv unităţilor de parchet competente, ţinând cont de constatările pe care le-am făcut acolo”, a afirmat Petre Tobă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*