Ultimele Știri

Petre Tobă la DNA: Am fost citat în calitate de suspect, îmi voi dovedi nevinovăția

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat vineri, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, susținând că își va dovedi nevinovăția.

Tobă s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori în dosarul în care s-a cerut președintelui Klaus Iohannis ridicarea imunității pentru urmărirea penală.

„Am fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. După cum cunoașteți, am depus demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne tocmai pentru a nu implica ministerul într-un scandal public. Îmi susțin nevinovăția și sunt prezent aici tocmai pentru a prezenta toate argumentele mele în susținerea nevinovăției. Sunt convins că, până la urmă, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, îmi voi dovedi nevinovăția”, a afirmat Tobă.

Potrivit DNA, pe 1 aprilie, în contextul în care procurorii anticorupție instrumentau dosarul prin care au fost trimiși în judecată Gabriel Oprea și alte persoane, Petre Tobă, în calitate de ministru de Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*