Ultimele Știri

Petre Tobă, despre prezența la DNA: Mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat marți, la ieșirea de la DNA, că anchetatorii i-au adus la cunoștință faptul că, după ce a fost pusă în mișcare acțiunea penală în dosarul său, i s-a schimbat încadrarea juridică din suspect în inculpat.

“Am fost citat și m-am prezentat ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului. Nu comentez nicio declarație a actualului ministru. Am respectat prevederile legii și toate normele în vigoare”, a spus Tobă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au citat marți pe fostul ministru Petre Tobă în dosarul în care este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi refuzat să demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuieli nelegale din fondurile operative.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a emis, luni, ordinele de punere la dispoziție a fostului ministru Petre Tobă și a foștilor șefi DIPI Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu, după ce DNA a comunicat ministerului că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva lor în dosarul privind cheltuirea fondurilor operative ale Departamentului de Informații și Protecție Internă, conform profit.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*