Petre Tobă, despre prezența la DNA: Mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 octombrie 2016
  • Justiție

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat marți, la ieșirea de la DNA, că anchetatorii i-au adus la cunoștință faptul că, după ce a fost pusă în mișcare acțiunea penală în dosarul său, i s-a schimbat încadrarea juridică din suspect în inculpat.

“Am fost citat și m-am prezentat ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului. Nu comentez nicio declarație a actualului ministru. Am respectat prevederile legii și toate normele în vigoare”, a spus Tobă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au citat marți pe fostul ministru Petre Tobă în dosarul în care este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi refuzat să demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuieli nelegale din fondurile operative.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a emis, luni, ordinele de punere la dispoziție a fostului ministru Petre Tobă și a foștilor șefi DIPI Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu, după ce DNA a comunicat ministerului că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva lor în dosarul privind cheltuirea fondurilor operative ale Departamentului de Informații și Protecție Internă, conform profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *