Petre Tobă despre inundaţii: 176 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. Au intervenit zilnic peste 5.000 de cadre

  • Adelina Mitrache
  • 6 iunie 2016
  • Social

Situaţia la nivel naţional în ceea ce priveşte riscul de inundaţii s-a normalizat, iar în prezent prefecţii evaluează pagubele pentru a fi prezentate în şedinţa Guvernului din această săptămână, a declarat, luni, ministrul de Interne, Petre Tobă, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Ministrul de Interne a anunţat că ultimele avertizări au expirat şi situaţia l-a nivel naţional săa normalizat, dar a precizat că în ultimele două săptămâni pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră au intervenit în 374 de localităţi din 31 de judeţe, perioadă în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 231 de avertizări, iar 19 dintre acestea au fost de cod portocaliu. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie a emis 71 de avertizări, din care 7 de cod roşu şi 47 de cod galben şi portocaliu.

El a adăugat că, pentru a limita efectele inundaţiilor, au intervenit zilnic peste 5.000 de cadre al Ministerului de Interne.

De asemenea, s-au evacut preventiv 133 de persoane din zone inundabile, iar 176 de persoane au fost salvate din situaţii de risc.

Petre Tobă a mai spus că prefecţii judeţelor afectate fac în prezent o evaluare a situaţiei în zonele afectate de inundaţii, iar rezultatul centralizat al acestora va fi prezentat în prima şedinţă a Executivului.

Prezent şi el la conferinţa susţinută de ministrul de Interne la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că premierul Dacian Cioloş a ţinut în permanenţă legătura cu ministrul Tobă, dar a considerat că nu este necesar crearea unui consiliu de coordonare la nivelul Guvernului pentru că „există competenţa şi capacitatea de reacţie propice” la nivelul Ministerului de Interne.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *