Petre Roman şi-ar putea relua mandatul de deputat întrerupt în 2015. Va încasa indemnizații restante în valoare de peste 90.000 lei

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Politică

Fostul deputat PNL Petre Roman şi-ar putea relua mandatul de deputat întrerupt în februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate și ar putea beneficia de returnarea indemnizaţiilor restante în valoare de peste 90.000 lei.

Comisia a formulat un raport prin care se recomandă ca mandatul de deputat al lui Petre Roman să fie reluat, acesta fiind trimis plenului de către Biroul Permanent.

Plenul va decide marţi la votul final în Camera Deputaţilor dacă Petre Roman își va relua mandatul sau nu. Deputaţii vor constata că mandatul lui Petre Roman nu a încetat în condiţiile legii, ceea ce înseamnă că îi va fi plătită şi indemnizaţia din ultimii doi ani şi jumătate. Având în vedere că Petre Roman avea o indemnizaţie de 5.031 lei pe lună, suma totală care îi va fi returnată se va cifra la 90.558 lei, conform Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *