Ultimele Știri

Petre Roman își reia mandatul în Parlament

Fostul premier Petre Roman revine în funcția de deputat după ce acest mandat i-a fost revocat. Camera Deputaților a revocat Hotărârea prin care i se revoca mandatul în 9 februarie 2015, la solicitarea Agenției Naționale de Integritate.

Revenirea lui Petre Roman în Parlament a primit 216 voturi, existând și o abținere și un deputat care nu și-a exprimat votul.

Petre Roman a fost găsit incompatibil de către ANI în 2014, agenția anunțând că deputatul era în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât în mandatul de deputat a avut şi calitatea de persoană fizică autorizată la “Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată”.

În aprilie 2014, Petre Roman a contestat raportul ANI, însă cererea sa a fost respinsă. Ulterior, fostul deputat PNL a câştigat o primă bătălie în faţa Curţii de Apel, care i-a acceptat o sesizare şi a admis, pe 22 aprilie 2016.

A urmat sesizarea Camerei Deputaţilor, unde Petre Roman a declarat că vacantarea mandatului său nu a fost legal.

„Raportul de data trecută a stabilit că domnului Petre Roman nu i-a încetat mandatul în condiţiile legale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut ajutorul ANI şi a obţinut o adresă din care practic se confirmă ceea ce a spus Comisia juridică şi anume faptul că raportul ANI nu este definitiv pentru că se judecă (…) ANI spune raportul de evaluare nu va produce efecte, în sensul în care nu va atrage sancţiuni legale până la rămânerea lui definitivă. În cazul domnului Petre Roman raportul de evaluare emis în sarcina domniei sale a fost contestat la Curtea de Apel, zice ANI, iar aceasta s-a pronunţat prin sentinţa 1.390/2016”, a declarat deputatul Eugen Nicolicea, membru al Comisiei juridice.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Petre Roman își reia mandatul în Parlament

  1. Petre Roman este unul din ocupantii TOP 10 – TRADATORI AI ROMANIEI. Din partea mea 100 de ani de carcera cu resuscitare !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*