Ultimele Știri

Petre Român, în cursa pentru funcția de primar al Capitalei

Petre Roman a făcut public faptul că s-a înscris în competiţia internă a PNL pentru Primăria Capitalei. Acesta a argumentat că Bucureștiul are nevoie de el, întrucât orașul nu a beneficiat niciodată de o viziune în acord cu nevoile şi aspiraţiile bucureştenilor.

Roman se consideră a fi cea mai potrivită persoană pentru a prelua conducerea Capitalei, recomandându-se ca fiind ”un bucureștean cu anumite principii”, ce are o viziune asupra dezvoltării Bucureștiului.

„Intenţia mea de a candida pleacă de la faptul că sunt bucureştean de când m-am născut şi până astăzi. Cred că este foarte important ca, în sfârşit, Bucureştiul să fie condus de un bucureştean cu anumite principii şi competenţe profesionale, cu o viziune pentru dezvoltarea Bucureştiului”.

Acesta a declarat că PNL va realiza o serie de cercetări sociologice, pentru a contura profilul candidatului pe care bucureștenii și l-ar dori la conducerea Capitalei: „Trebuie să înţelegem ce este comun în ceea ce îşi doresc bucureştenii, pentru că în Capitală este o mare diversitate”, a spus acesta.

Petre Roman a mai ţinut să precizeze că va intra, alături de europarlamentarul Cristian Buşoi şi deputatul Ludovic Orban, „într-o competiţie în faţa bucureştenilor”, potrivit Mediafax.

Reamintim că Roman a ocupat funcția de prim-ministru între anii 1989  și 1991. În cursul mandatului său de după 29 iunie 1990, ca prim-ministru, au fost adoptate, din inițiativa Guvernului, peste 100 de legi incluzând un pachet ce stabilea mecanismele economiei de piață în România precum și bazele instituțiilor democratice și ale statului de drept.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*