Ultimele Știri

Petiție în Marea Britanie: Se cere arestarea lui Netanyahu pentru crime de război

netanyahu

O petiție lansată pe internet face un apel către guvernul britanic să-l aresteze pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru crime de război în Gaza, atunci când va ajunge la Londra.

Inițiativa a atras peste 81.000 de semnături. Guvernul lui David Cameron a reacționat: Netanyahu are imunitate diplomatică.

Inițiatoarea petiției, Damian Moran, susține că, în temeiul dreptului internațional, prim-ministrul israelian poate fi reținut atunci când vine vorba de capitala britanică, pentru masacrul a peste 2.000 de civili palestinieni, în timpul ofensivei de 51 de zile în Gaza de anul trecut. Numărul de semnături sa dublat în ultimele două săptămâni. 

Guvernul britanic a fost nevoit să ofere un răspuns oficial la petiție, de îndată ce a adunat 10.000 de semnături. Acesta a răspuns astfel: „În Marea Britanie se respectă dreptul internațional, dreptul de vizită al șefilor de guverne străine, dar prim-ministrul Netanyahu are imunitate de jurisdicție, și nu poate fi arestat sau reținut.”

„Noi recunoaștem că războiul din Gaza de anul trecut a avut o taxă teribilă”, se  mai arată în declarația guvernului.

David Cameron a spus: ”Am fost toți profund întristați de violență, iar Marea Britanie a fost în fruntea eforturilor internaționale de reconstrucție.” Ambasada Israelului la Londra a respins petiția și a catalogat-o ca o „cascadorie de publicitate fără sens.”

@IslaHarris Please sign the Petition! Have Netanyahu Arrested! #UKSaysNo2Bibi http://t.co/GHCPmSMWqZ pic.twitter.com/nFbKucfogk

— Damanda C (@amanda_damanda) August 16, 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*