Ultimele Știri

Peste șapte tone de cocaină, confiscate de autoritățile din Columbia

Poliția din Columbia a confiscat, marți, peste șapte tone de cocaină destinate Americii Centrale și Americii de Nord, conform Agerpres.

Drogurile, care aparțineau “mai multor traficanți”, erau pregătite să fie expediate pe mare spre America Centrală la bordul unuia din semisubmersibilele folosite de traficanți. Într-o primă operațiune au fost confiscate peste cinci tone de cocaină ascunse într-un hambar din localitatea Tumaco, sud-vestul țării.

“Am distrus cinci laboratoare” de fabricare a cocainei, într-unul dintre acestea se aflându-se “o ascunzătoare cu 5.293 de tone de cocaină”, a declarat, într-o conferință de presă, generalul Jorge Nieto, director al poliției naționale columbiene.

În cursul celei de-a doua operațiuni, autoritățile au confiscat 2,3 tone de cocaină în largul orașului Cartagina, în nordul Columbiei, a anunțat marina columbiană într-un comunicat.

Columbia este primul producător mondial de frunze de coca, materia primă pentru cocaină, și cel mai mare producător de cocaină, cu 646 de tone în 2015, potrivit ONU.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*