Ultimele Știri

Peste o mie de medicamente ar putea fi retrase de pe piaţă

Începând cu 1 iunie medicamentele se vor ieftini însă peste o mie dintre acestea vor fi scoase de pe listă deoarece producătorii și distribuitorii nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește prețul.

Pe noua listă a medicamentelor care, începând cu 1 iunie, vor avea un preț scăzut, lipsesc cu desăvârșire tratamentele. Autorităţile şi producătorii dau vina unii pe alţii. Primii acuză profituri uriaşe nejustificate, iar ceilalţi contestă preţurile impuse. 

Făcând comparație cu alte țări, în România s-au practicat cele mai mari prețuri pentru medicamente, astfel industria farmaceutică a cunoscut profituri uriașe. Din păcate, românii consumă tot mai multe medicamente iar vânzările au crescut cu 11%.

„Interesele Casei sunt puţine: pacientul să fie satisfăcut, să colectăm cât mai mulţi bani şi să nu-i cheltuim, să plătim medicamente ieftine şi doar atunci când trebuie”, spune Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Scăderea din prețul medicamentelor nu este pe placul producătorilor care sunt obișnuiți cu profituri imense. Aceștia amenință că vor retrage de pe piață mai multe medicamente chiar și pe cele care sunt folosite în tratamentul bolnavilor.

În faţa presiunilor pacienţilor şi a producătorilor, autorităţile ar putea amâna reducerea preţurilor până în toamnă.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Peste o mie de medicamente ar putea fi retrase de pe piaţă

  1. Nu e nimic trecem pe medicina naturala.Cine are de pierdut sunt ei.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*