Peste două mii de militari, inclusiv români, au defilat la Chişinău de Ziua Independenţei

Peste două mii de militari, zeci de blindate şi autospeciale au defilat sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, cu ocazia sărbătorii „Ziua Independenţei”, relatează Publika.md.

Parada militară a fost urmărită de zeci de oameni şi de conducerea ţării care a fost prezentă în centrul Capitalei. În premieră, la paradă au participat şi contigente de militari din România, Marea Britanie, Ucraina, Lituania şi Polonia.

După defilarea trupelor, prin Piaţa Marii Adunări Naţionale, prim PMAN au trecut 36 de unităţi de tehnică militară şi sisteme de armament din dotarea Armatei Naţionale folosite de trupele de infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, forţele de menţinere a păcii şi cele speciale.

Acestea au fost urmate de 22 autospeciale de intervenţie ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne şi automobile din dotarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Parada militară consacrată aniversării de 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova se va încheia cu evoluţia orchestrei mixte a garnizoanei Chişinău, formată din cinci orchestre militare: Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, Orchestra Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălţi, Orchestra Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău, Orchestra Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, Orchestra model a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne, Fanfara Poliţiei de Frontieră a MAI.

Ultima paradă militară a avut loc la Chişinău în 2011.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *