Ultimele Știri

Peste 9.000 de imigranți au intrat sâmbătă în Austria și peste 6.000 în Germania

imigranti

În urma deblocării crizei din Ungaria mii de imigranți au pornit în valuri către frontiera cu Austria. Statul maghiar a luat toate măsurile ca imigranții să părăsească în cel mai scurt timp teritoriul Ungariei.

Sute de autocare au transportat mii de imigranți din taberele special amejate către frontiera austro-ungară. Cancelarul Angela Merkel s-a înțeles cu premierul maghiar Viktor Orban, astfel Germania îi va primi pe imigranții din Siria și Orientul mijlociu.

Aproximativ 6.000 de persoane au sosit numai la Munchem până sâmbătă seara la ora locală 20.00 (21.00, ora României), a anunţat Simone Hilgers, o purtătoare de cuvânt a autorităţilor din Bavaria Superioară care coordonează efortul în faţa afluxului de refugiaţi.

În cursul zilei de sâmbătă în Austria au intrat peste 9.000 de imigranți, au anunțat oficiali din cadrul ministerului de Interne austriac.

”Un grup de 7 imigranți afgani se aflau la 100 de metri de graniță. În momentul când au văzut că pot trece liberi, au început să plângă de bucurie și au pornit într-un suflet către vamă. Din 1989 nu am mai văzut pe cineva să se bucure așa doar pentru că poate trece granița. Bucuria a început să dispară la apariția vameșului austriac care i-a anunțat că vor fi amprentați”, a relatat  un fotoreporter maghiar aflat la punctul de trecere a frontierei.

Autoritățile de la Budapesta anunță că aproape toți imigranți au reușit să părăsească teritoriul Ungariei. Guvernul Orban anunță de la 15 septembrie măsuri drastice pentru cei care vor încerca să intre pe teritoriul Ungariei. Gardul de sârmă ghimpată de la granița cu Serbia va fi consolidat și vor fi desfășurate forțe impresionante de poliție pentru a bloca accesul migranților. 

În cazul în care situația va degenera din nou Guvernul Orban va cere printr-o ordonanță de urgență mobilizarea armatei la frontiera cu Serbia. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*