Ultimele Știri

Peste 70 de persoane și-au pierdut viața la Damasc în urma unui atentat terorist al Statului Islamic

stat islamic

Cel puțin 70 de persoane și-au pierdut viața duminică într-o explozie triplă în apropierea unui sanctuar șiit de la periferia Damascului, un atentat revendicat de gruparea Statul Islamic, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Acest atentat a avut loc în contextul în care o nouă rundă de negocieri, desfășurate la Geneva sub egida ONU, încearcă să găsească o soluție la conflictul sirian. Spre orele prânzului, o mașină capcană a explodat în fața unei stații de autobuz din vecinătatea moscheii Sayeda Zeinab, un important loc de cult al comunității șiite care adăpostește mausoleul uneia dintre nepoatele profetului Mahomed, a informat agenția oficială Sana.

Ulterior, doi kamikaze și-au detonat centurile cu explozivi în momentul în care martorii se adunau la locul tragediei. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a prezentat un bilanț cu 71 de morți, printre care cinci copii.

Mass-media oficiale siriene au anunțat moartea a cel puțin 50 de persoane și peste 100 de răniți. Tripla explozie a făcute pagube importante, săpând o groapă adâncă în șosea și incendiind fațada unui imobil. Atentatul, comis într-un sector controlat de regim, a fost revendicat rapid de ISIS într-un comunicat publicat pe rețele sociale.

„Doi soldați califatului au desfășurat operațiuni sinucigașe într-un cuib de necredincioși din zona Sayeda Zeinab”, a precizat organizația radicală sunnită.

Șiiții sunt frecvent ținta grupărilor jihadiste sunnite, în special ISIS, care consideră că membrii acestei comunități sunt eretici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*