Peste 50 de tineri din R. Moldova, exploatați și obligați să vândă droguri în Rusia

droguri

Zeci de persoane, victime ale traficului de ființe umane erau folosite în calitate de traficanți de droguri de către o grupare criminalistă. Membrii grupării exploatau victimele obligândule să comercializeze droguri în Federația Rusă.

Persoanele erau recrutate pe teritoriul Republicii Moldova pe parcursul anului 2015 până în prezent. Infractorii plasau anunțuri pe stâlpi cu privire la angajarea în câmpul muncii în Federația Rusă în calitate de curieri. Persoanele selectate, în mare parte tineri cu vârsta de la 18 la 35 de ani, mulți dintre care erau originari din stânga Nistrului, erau informate inițial că vor transporta suplimente alimentare pentru sportivi.

Victimele plecau în Rusia unde erau întâmpinați de alți membri ai grupării care îi obligau să-și facă poze pe fundalul gării drept confirmare că au ajuns la destinație.

Membrii grupării comunicau cu victimele doar la telefon prin intermediul unei aplicații create special de către infractori. Aplicația presupunea ștergerea automată a mesajelor și a convorbirilor din telefoane. Acestea primeau mesaje unde este depozitată marfa și indicații unde trebuia transportată.

Victimele își deschideau conturi personale în băncile din Rusia unde le era transferată remunerarea, banii erau transferați din numele unor persoane fără loc permanent de trai, cetățeni ai Federațiie Ruse.

Capul grupării s-a dovedit a fi un cetățean al Federației Ruse, în vârstă de 31 de ani, condamnat anterior pentru extremism în țara sa de origine. Acesta închiria 2 apartamente în Chișinău, unul îl folosea pentru trai iar în altul își depozita lucrurile utilizate la comiterea infracțiunilor. Acesta conducea doar mașini luate în chirie și deținea un permis de conducere fals cu identitatea schimbată.

Liderul grupării criminale este reținut în prezent de rând cu alți trei membri. În prezent au fost identificate circa 50 de victime, multe dintre ele sunt încă în Rusia, unele fiind deja condamnate pentru trafic de droguri.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *