Ultimele Știri

Peste 400 de dosare acceptate în programul Casa Verde

400 de dosare au fost acceptate pentru finanțare în cadrul programului Casa Verde. Locuitorii din Harghita s-au dovedit interesați de instalarea sistemelor ecologice de încălzire.

În 2011 au fost depuse 1.529 de dosare însă doar 551 dintre acestea au fost aprobate. Totuși în acesta an, cele respinse au fost reevaluate iar 436 dintre acestea au fost acceptate pentru finanțare.

Scopul programului Casa Verde este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră. Prin finanţarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.
Statul finanțează persoanele fizice care doresc să își instaleze sisteme de captare a energiilor alternative pentru a stimula adoptarea pe scară mai largă a acestor tehnologii nepoluante.

Judeţul Harghita se află pe primul loc la numărul de dosare depuse în cadrul programului Casa Verde, cele mai multe solicitări vizând montarea de panouri solare.

Specialiştii spun că interesul mare al cetăţenilor faţă de sistemele ecologice de încălzire are, în primul rând, o motivaţie financiară, ţinând cont că, în judeţ, iarna este lungă, iar factura la energie termică este foarte ridicată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*