Peste 4.000 de români au renunțat la case după adoptarea Legii dării în plată

  • Nicoleta Ungureanu
  • 8 iunie 2016
  • Social

Peste 4.000 de români au predat cheile de la casele lor după adoptarea Legii dării în plată, conform lui Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naţionale a României.

Legea a întrat în vigoare în urmă cu aproape o lună, pe 13, iar de atunci tot mai mulți oameni continuă să își predea casele.

„Nu toţi vrem să ne vindem casa acum, numai că există un factor psihologic care contează şi care se va manifesta din păcate în continuare în sensul că vom observa că suntem mai puţin bogaţi pentru că apartamentele şi toate activele imobiliare pe care le avem nu mai valorează cât valorau. Nu o să fie o compresie de mare dimensiune”, a declarat Rădulescu.

Valorea imobilelor va scădea cu 5 până la 10 procente, conform oficialului BNR. Acesta suține că politicul se folosește de această lege pentru a câștiga voturi la viitoarele alegeri parlamentare. „Probabil că cineva va câştiga nişte alegeri pe seama acestor lucruri, admiţând cumva că până la alegeri oamenii nu se vor dezmetici şi nu vor constata că de fapt au numai de pierdut din asta”, a declarat Rădulescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *