Peste 300 de gospodării din judeţul Bacău au fost inundate. Mii de familii, fără curent electric

  • Adelina Mitrache
  • 25 mai 2016
  • Social
inundatii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a informat că peste 300 de gospodării din judeţ au fost afectate de inundaţii în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, situaţia cea mai gravă înregistrându-se în comuna Mănăstirea Caşin şi satul Curiţa.

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice, au fost afectate în comuna Mănăstirea Caşin circa 150 de gospodării. La această oră, debitul apelor este în scădere. Din cadrul I.S.U.J. Bacău acţionează 19 pompieri salvatori, cu două autospeciale de intervenţie, o barcă pneumatică cu motor, un autoturism pentru munca operativă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o motopompă remorcabilă şi o motopompă transportabilă. (…) Au fost afectate 26 de puncte de transformare din reţeaua de distribuţie a energiei electrice(2.922 consumatori). La faţa locului acţionează o echipă de lucru din cadrul S.C. E.On România Distribuţie S.A”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

Totodată, potrivit ISU Bacău, satul Curiţa (337 gospodării), din comuna Caşin, a fost izolat din cauza revărsării apelor şi colmatării podului prin care se face accesul în localitate, însă în urma intervenţiei echipajelor ISU Bacău formate din 18 pompieri salvatori, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, două autoturisme pentru munca operativă, un autocamion şi două motopompe transportabile, podul de acces în localitate a fost decolmatat.

În satul Curiţa sunt însă în continuare 150 de gospodării afectate de revărsările de ape, iar la ora 17:55 a fost luată măsura întreruperii alimentării cu energie electrică.

„În comuna Bogdăneşti, satul Bogdăneşti, sunt afectate două gospodării. La faţa locului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti. În comuna Oituz, sat Marginea, au fost afectate cinci gospodării. La faţa locului s-au deplasat 14 salvatori cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o autoscară mecanică, care acţionează cu o motopompă transportabilă pusă la dispoziţie de S.V.S.U. Tg. Trotuş. (…) În municipiul Oneşti, pe strada Mihai Bravu, a fost inundată o curte. La faţa locului acţionează şase pompieri militari, cu o motopompă remorcabilă”, se mai arată în comunicatul ISU Bacău.

Din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în zonele afectate acţionează 33 de lucrători cu 15 autoturisme, iar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău acţionează opt cadre cu două autovehicule.

Potrivit sursei citate, în comuna Dofteana au fost afectate 27 de puncte de transformare din reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Dintre acestea 20 aparţin unei societăţi comerciale, iar şapte fac parte din reţeaua S.C. E.On România Distribuţie S.A., care alimentează 1.516 consumatori.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *