Ultimele Știri

Peste 30.000 de danezi au adus un omagiu victimelor atentatului din Copenhaga

ata terorist copenhaga danemarca

Solidaritatea danezilor a adus circa 30.000 de persoane, în această noapte, în centrul capitalei pentru a aduce un omagiu victimelor atacurilor comise împotriva comunităţilor evreieşti.

Mii de oameni au ieșit în centru Conpenhagăi pentru a aprinde o lumânare şi a marca locul simbolic al libertăţii de exprimare, după ce doi oameni au murit şi alți cinci au fost răniţi în urma atentatelor de sâmbătă.

„Vreau să spun în seara asta tuturor evreilor danezi: nu sunteţi singuri”, a afirmat şeful guvernului danez, Helle Thorning-Schmidt, în faţa mulţimii adunate în apropierea centrului cultural unde a avut loc primul atac armat ce a vizat sinagoga din Copenhaga.

„Noi insistăm să trăim o viaţă liberă, în securitate, într-o ţară democratică. De aceea suntem aici în această seară”, a mai spus aceasta.

Polițiștii danezi au reținut doi complici în cazul atacatorului din Copenhaga, care se presupune a fi Omar El-Hussei, un tânăr de 22 de ani, născut și crescut în Danemarca, cunoscut de autorități pentru mai multe acțiuni violente și legături cu bande de delicvenți. Amintim că acesta a fot ucis, duminică dimineața, după un schimb de focuri cu polițiștii.

Atacurile suspectului au vizat o sinagogă evreiască și o cafenea în care avea loc o dezbatere despre blasfemie, religie si libertate de exprimare.

atentat danemarca

atentat copenhaga

atentat copenhaga

atentat danemarca

atac terorist danemarca

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*