Ultimele Știri

Peste 200 de polițiști efectuează percheziții în șapte județe

Peste 200 de polițiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează la această oră 105 percheziții.

Polițiștii au fost mobilizați pentru a pune în aplicare 105 mandate domiciliare și 60 de mandate de aducere la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală. Până acum, polițiștii au estimat un prejudiciu de 22 milioane de lei.

Perchezițiile se desfășoară în municipiul București şi în judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea.  

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme-fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, se arată într-un comunicat al Poliției. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 22 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*