Ultimele Știri

Peste 160.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a așteaptă rezultatele de la evaluarea națională

Peste 160.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a așteaptă cu emoție rezultatele la examenul de Evaluare Națională, de care depind și liceele la care vor merge din toamnă.

Pana la ora 16, vor fi afișate notele la examenele de limba și literatura română și matematică.

Tot astăzi, cei nemulțumiți pot să depună contestații iar rezultatele finale după contestații se vor afișa în 30 iunie. Media obținută la evaluarea națională contează în proporție de 75 la sută la admiterea în liceu. Restul de 25 de procente reprezintă media generală din anii de gimnaziu.

După afișarea rezultatelor finale, elevii trebuie să completeze fișele de înscriere în învățământul liceal. Acstea se vor completa în perioada 3-7 iulie.

Candidații pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să-și vâdă lucrarile numai după afișarea rezultatelor finale, după contestații.

„Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.

Portalul Ministerului Educaţiei, edu.ro, va publica ierarhia la nivelul ţării a elevilor care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2015, după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*