Ultimele Știri

Peste 1500 de ucraineni s-au refugiat în România în ultimele luni

Din cauza conflictului armat din estul Ucrainei, zeci de mii de oameni s-au strămutat cu traiul în alte regiuni ale țării sau chiar în străinătate, iar conform Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Ajutorului Umanitar în România s-a refugiat peste 1.500 de cetățeni ucraineni.

Până la mijlocul lunii octombrie, peste 430 de mii de ucraineni din cele 5,2 milioane persoane care locuiesc în zonele afectate de conflictul armat din est și-au părăsit locul de trai, iar numărul refugiaților este așteptat să crească tot mai mult.

ucraina

Dar, precum refugiații nu s-au strămutat doar în cadrul țării, mulți din aceștia au avut ca destinație și țările vecine. În România, conform datelor ONU, 1.528 sunt în căutarea statutului legal de refugiat, iar 27 au solicitat azil.

Aceleași date ne arată că cei mai mulți ucraineni s-au adăpostit în Rusia, circa 374,2 mii. De asemenea, ca țări de destinație sunt Belarus, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și Slovacia.

ucraina

În același timp luptele continuă în regiunea din Lugansk și Donețk, iar în acestă noapte au fost rănite 8 persoane în urma unui bombardament din Harkov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*