Ultimele Știri

Peste 15.000 de bărbaţi sunt în concediu de creştere a copilului

Tot mai mulți bărbați doresc să preia locul mamei și astfel peste 15.000 de bărbați sunt în concediu pentru creșterea copilului. 

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a făcut public date despre indemnizațiile pentru creșterea copilului. Până în luna octombrie erau aproape 137.000 de indemnizații dinre care 15,153 dintre beneficiari sunt bărbați. 

Potrivit prevederilor legale, părinţii pot alege între un concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap, şi un concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani. În ambele situaţii sunt reglementate cuantumul minim şi cel maxim al indemnizaţiei lunare, raportându-l la indicatorul social de referinţă, care în 2014 este de 500 de lei.

Mai mult, părinții sunt încurajați să se întoarcă la muncă printr-un stimulent de inserție. Stimulentul de inserţie este suma de bani pe care o primesc lunar părinţii care încep să realizeze venituri impozabile înainte de expirarea concediului pentru creşterea copilului. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*