Ultimele Știri

Foto – Video – SOLIDARITATE pentru Bogdan Gigină: Mii de oameni au scandat, ”Oprea demisia” și ”Ponta demisia”

Mii de cetățeni au mărșăluit pe străzile Bucureștiului pentru a cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea și a premierului Victor Ponta care îl protejează.

Abuzul de putere trebui oprit, iar societatea civilă transmite un mesaj clar clasei politice: „PSD, PNL şi voi sunteți vinovați pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, deoarece ați susținut un partid fantomă ca UNPR. Fără voi Oprea nu deținea niciodată această funcția. Nu abuzului de putere. Oprea DEMISIA.”

Peste o mie de oameni s-au adunat inițial în Piața Universității apoi sa mers la sediul Ministerului Afacerilor Interne unde i  s-a cerut demisia vicepremierului Oprea. Numărul protestatarilor a crescut considerabil odată cu plecarea către sediul Guvernului, unde s-a cerut demisia șefului guvernului și adjunctului său care a utilizat în mod abuziv echipajele Poliției Rutiere. 

După ce au au protestat aproximativ 30 de minute în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde au scandat „Jos Oprea”, „Demisia”, „Ieşi afară, javră ordinară” şi „Asasin, Oprea asasin„, manifestanţii au plecat către Bulevardul Magheru, spunând că vor merge la sediul Guvernului.

Protestatarii au huiduit şi au scandat, la intrarea în Piaţa Victoriei,  „Guvern de hoţi şi de mafioţi, „Oprea, demisia”, „Ponta, demisia”, „România, trezeşte-te”, „Solidaritate” şi „Nu mai vrem izmene pe la ministere”.

Manifestanţii au mai scandat pe parcursul evenimentului, „Jos, Oprea, jos, eşti un mafiot”, „Oprea, nu rezişti nici cu mii de securişti”, Oprea face crime, Ponta îl susţine”, „Dacă vă pasă, nu staţi la terasă”, „Ce vrem noi e şi pentru voi”, ”Girofar, girofar către penitenciar”, ”Oprea nu uita… casa ta e duba”, ”Oprea asasinule”, ”Oprea la pușcărie”.

Cetățenii au arătat că pot fi solidari și nu pot trece cu vederea abuzurile actualei guvernări. În 2012 Băsescu a tremurat în fața omenilor din Piața Universității, în 2013 a venit rândul premierului Victor Ponta, iar astăzi Gabriel Oprea trebuie să își prezinte demisia de onoare. Din păcate se pare că generalul nu are onoare și se ține cu dinții de funcție, beneficiind și de sprijinul șefului său Victor Ponta. 

Cei prezenți la eveniment au ținut să mulțumească presei care a relatat obiectiv cazul polițistului Bogdan Gigină și nu a permis politicienilor să ascundă sub preș moartea unui om nevinovat.

„Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vicepremier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

1

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru, cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă. Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor. Împreună spunem NU abuzului de putere!

Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere”, se arată în mesajul transmis pe reţelele de socializare.

Galerie Foto:

2

3

4

5

6

7

800

9

10

11

12

13

14

15

20151025_163459

16

17

18

19

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*