Ultimele Știri

Peste 1.700 de refugiați vor ajunge în România în noiembrie

România va primi primii imigranți în luna noiembrie a acestui an, în urma unui anunț făcut de consilierul pe politici europene al președintelui Klaus Iohannis. Numărul de refugiați va ajunge la 1.700, deși sirianul Omar Hayssa estimează că în România vor intra 3.000 de imigranți pe zi.

Refugiații urmează să sosească treptat în România, în cele șase centre de primire, acestea fiind în: București, Giurgiu, Galați, Șomcuța Mare, Rădăuți și Timișoara. Leonard Orban precizează că cei care nu beneficiază de dreptul de a sta în azil, nu vor putea rămâne în România.

„Oferta a fost făcută de către Guvernul României şi este următoarea: 1.705 migranţi pe aşa-numitul mecanism de relocare intra-UE, adică să preluăm 1.705 persoane din alte state membre, mai precis din Grecia sau Italia, pe o perioadă de doi ani, începând cu luna noiembrie 2015. Şi pe relocarea extra-UE, deci din tabere de refugiaţi din afara UE, 80 de persoane, tot pe o perioadă de doi ani. În total, oferta făcută de Guvernul României a fost de 1.785 de persoane”, a precizat Orban.

România va primi de la Uniunea Europeană câte 6 mii de euro pentru fiecare persoană, și urmează să le asigure acestora mâncare, cazare și servicii consulare. Cu toate acestea, Leornard Orban atrage atenția că România nu este pregătită pentru acest val de imigranți.

„E o părere personală, subliniez: România este complet nepregătită pentru a integra migranţi. (…) În calitate de comisar european, am vizitat foarte multe state membre şi am văzut problemele care există în ceea ce priveşte integrarea migranţilor, de la problemele adulţilor – dificultăţile de găsire a unui loc de muncă, învăţarea limbii ţării gazdă – până la dificultăţile pe care le au copiii să se integreze în sistemele şcolare. (…) Cred că în România – şi în acest context, dar trebuie să lăsăm la o parte acest context hai să-i spunem exploziv care există la nivel european – este nevoie de discuţii foarte serioase între specialişti, să stabilim cum ne putem pregăti pentru integrarea migranţilor. E ridicol să crezi că într-o Europă deschisă, mai devreme sau mai târziu, nu vor veni migranţi la tine, că nu se vor stabili din ce în ce mai mulţi străini, nu neapărat din Asia, de pe alte continente, şi vor veni şi vei avea probleme de integrare”, a mai spus Orban.

În ciuda numărului de 1.700 de imigranți, care s-ar refugia în România din noiembrie, Sirianul Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, îl contrazice pe Leonard Orban și spune că în România vor intra 3.000 de refugiați pe zi, conform VoceaTransilvaniei.

„Considerând fluxul de migranți din țări precum Serbia si Ungaria, în opinia mea,România se va confrunta cu un val de refugiați de peste 3000 de persoane pe zi, în urmatoarele șase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai puțin apropiat și situatia dintr-o suma de spații vecine celui European implică o panică acută în rândul populației și mișcări spectaculoase a mari mase de oameni”, susține Omar Hayssam.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*