Ultimele Știri

Personaj cheie în Dosarul EADS, mort în condiții suspecte

angela-merkel-philipp-missfelder

Un parlamentar german Philipp Missfelder, personaj-cheie în dosarul EADS, a murit în condiții suspecte spun apropiații săi deși cauza ”oficială” a morții a fost o ebolie pulmonară.

Philipp Missfelder este parlamentar în Bundestag din anul 2005 și era vizat în mega-dosarul EADS. În vârstă de 35 de ani acesta a lasat în urmă o soție și doi copii mici. „Suntem consternați, uluiți și triști”, a spus politicianul Volker Kauder.

Tânărul politician german era unul dintre colaboratorii foarte apropiaţi ai cancelarului german Angela Merkel. În anul 2009, Missfelder a devenit purtător de cuvânt pe probleme de politică externă al CDU, fiind cotat că având cele mai mari şanse să acceadă în viitorul apropiat în funcţia de ministru de Externe al Germaniei.

”Direcția Națională Anticoruptie (DNA) din România anchetează înalți membri ai Guvernului și ai serviciilor secrete din România. Aceștia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS.

Banii provin parțial din fondurile UE. În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer și Microsoft, apar în legatură cu această afacere și numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Țiriac, Klaus Mangold și Elena Udrea.”, conform Huffington Post.

Philipp Missfelder a fost un apropiat al fostului cancelar german Gerhard Schroder, iar anul trecut în plină criză între UE/SUA  și Rusia, cei doi au participat la un banchet la Sankt Petersburg.  Aici cei doi oficiali germani s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și au avut o strângere de mâini jovială, fapt ce a declanșat furia oficialilor europeni și americani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*