Ultimele Știri

Persoanele supraponderale ar putea plăti în plus pentru un bilet de avion! Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie

Liniile aeriene ar putea determina pasagerii supraponderali să plătească în plus, pentru a putea ocupa un spațiu mai mare.

Airbus, un gigant aerospaţial european, a depus o cerere de brevet de invenţie în SUA pentru a „reconfigura locul pasagerului”. Configurarea presupune următoarele: pasagerii vor împărţi o singură bancă, nu vor fi capabili să se încline şi pot pierde cotierele.

Cu alte cuvinte, un pasager subţire va fi capabil de a cumpăra un bilet normal pentru zbor, iar în cazul în care vecinii săi sunt la fel de subţiri, vor împărţi până la patru oameni o bancă. Pe de altă parte, un pasager cu circumferinţă mai mare, ar plăti în plus pentru un scaun mai larg şi ar împărţi banca cu mai puţini vecini.

Măsurile au fost gândite după ce Steve Cohen, democrat în Tenessee, s-a plâns de spațiul mic din avioane. Acesta a subliniat faptul că bărbatul american obişnuit s-a îngrăşat de la 75 de kg în 1960 la 86 kg astăzi, în timp ce femeia de la 63 de kg la 75 de kg. Pe de altă parte, locurile din avion s-au schimbat în sens opus, s-au micşorat. Media scaunului a scăzut de la 89 de cm în 1970 la 78 cm, iar lăţimea s-a contractat de la 45 de cm la 40 de cm, scrie Business Magazin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*