Ultimele Știri

Persoanele fără venituri vor fi obligate, din 2016, să se înregistreze la Fisc pentru a plăti CASS

Persoanele fără venituri vor fi obligate să plătească contribuția la sănătate, din 2016, această lege existând deja de 10 ani, fără să fi fost pusă vreodată în aplicare.

Noul Cod fiscal  impune, de anul viitor, acestor persoane să se înregistreze la Fisc, care le va calcula suma datorată la salariul minim. Atât Codul fiscal în vigoare, cât și cel care va fi aplicat de anul viitor, precum și Legea sănătății prevăd că persoanele care nu au venituri trebuie să plătească CASS. Obligația a apărut prima dată în Legea sănătății din 2005, fiind, în 2011, preluată de Codul fiscal, potrivit Profit.ro.

Contribuția de 5,5% este calculată, în astfel de cazuri, la salariul minim brut pe țară. În prezent, suma anuală datorată este de 693 de lei.

Noutatea din Codul fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, este că aceste persoane vor fi obligate să solicite înregistrarea la Fisc, în 15 zile de la data la care nu mai obțin venituri.

În cazul în care, în momentul înregistrării, nu au venituri de cel puțin jumătate de an, CASS va fi calculată la de șapte ori salariul minim. Astfel, Fiscul va stabili CASS datorată pe baza informațiilor din declarație și va emite decizia de impunere.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Persoanele fără venituri vor fi obligate, din 2016, să se înregistreze la Fisc pentru a plăti CASS

  1. pai daca nu u venituri de unde sa plateasca? Ca sa faca rost de bani, ar trebui sa fure sau sa cerseasca. Si apoi exista sistemul de cosigurati. Adica,au care lucrez, am un coasigurat pt care platesc. De ce trebuie sa mai plateasca si el?

  2. CE FEL DE VENITURI POATE AVEA UN OM CARE NU LUCREAZA

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*