Ultimele Știri

LIVE TEXT: Persoane importante sunt așteptate la audieri în dosarul Mineriadei

iliescu

Update 14.20 – La Parchetul General a fost audiat și fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre, care în iunie 1990 era șef al Regionalei CFR Craiova.

Update 13: 05 – Miron Cozma are calitatea de învinuit în dosarul Mineriadei, acesta fiind acuzat de crime împotriva umanității.

Update 12:03 – Instanța supremă a cerut Președintelui României Klaus Iohannis să declanșeze procedurile necesare pentru a putea începe urmărirea penală a foștilor înalți demnitari, Petre Roman, Stănculescu Victor Atanasie și Gelu Voican Voiculescu. 

Update 11:30 – La această oră este audiat Cazimir Ionescu, fostul președinte al CPUN. La audieri urmează să ajungă fostul lider al minerilor Miron Cozma și fostul minitru al Transporturilor Gheorghe Dobre. Cazimir Ionescu a anunțat la ieșirea de la audieri că are calitatea de suspect.

Update 10:30 – Prima persoană care a sosit la audieri este Emil Dumitrescu, fostul consilier al președintelui Ion Iliescu.


Audierile la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție continuă, potrivit unor surse judiciare, fiind așteptate persoane importante care au deținut funcții în conducerea statului în acea perioadă. 

Parchetul ICCJ a anunţat, miercuri, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele mai multor persoane, pentru crime împotriva umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990.au

La audieri ar urma să ajungă și fostul premier al României, Petre Roman, acesta fiind unul din principalii partenerii ai președintelui Ion Iliescu.

Fostul Președinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității și reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, având calitatea de inculpat. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, are calitatea de suspect, susțin sursele judiciare. A mai fost audiat și fostul ministru al Apărării, Atanasie Stănculescu.

„Eram la Berlin. În martie am comunicat presei românești și televiziunii programul meu, ca ministru al Apărării, că la sfârșitul lui iunie 13 – 15 voi fi la Berlin. V-am spus eu că m-au pus sub urmărire penală? Nu am fost pe ziua de 13 în țară. Nu am dat nicio declarație”, a declarat Victor Atanasie Stănculescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*