Ultimele Știri

„Perle” la simularea bacalaureatului la limba română 2016

elevi

Peste 300.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a au susținut luni simularea bacalaureatului la limba română. Ca-n fiecare an „perlele” elevilor de la simulări le întrec pe cele de la examenul propriu-zis.

Și anul acesta elevii s-au întrecut în greșeli și exprimări care de care mai haioase.

”Pentru că am un lapsus de memorie, voi scrie în loc de nume personajul principal și personajul secundar”. Așa a scris, cu sinceritate, un elev care a susținut simularea pentru bacalaureat.

Un licean crede „că autorul este supărat, că iubirea lui a înnebunit și nu-și mai face treaba, cu ea”, în timp ce altul este convins că ”Ion iubea pământul, că Ana era prea plictisitoare”.

► ”În genul liric, autorul se vaită tot timpul de câte ceva și e foarte plin de lacrimi. În cazul nostru plânge în trei strofe, și nici n-are motiv decât că apune soarele.”

► ”Poetul aberează non-stop, se uită în jur și vede blonde, îngeri cu aripi și ochi. Cel mai probabil l-a adus în acest hal iubita lui care îi e dor de ea”

► ”Uneori motivele literare se confundă cu motivele intime ale poetului, dar nu e cazul aici de față.”

► ”Basmul este opera unde autorul fabulează și aberează și nimic nu se întâmplă ca în viața reală, adică e vrăjeală că nu există zmei și feți frumoși.”

► ”Cei doi aveau o relație în care ea se tot milogea la el și-l umplea de spume, cum fac și femeile moderne din ziua de azi.”

De tot râsul au fost și explicațiile oferite de unii liceeni în eseul despre rolul internetului în promovarea unei cărți.

► ”Acum găsim cărțile să le citim pe internet sub formă de filme”

► ”Eu cred că COPII nu trebuie să AIBE internet decât ca să cumpere cărți de pe el. Altfel NUMAI citește.”

► ”Pe mine m-a ajutat internetul să cumpăr prima carte după foarte mult timp, scrisă de un polițist. Am citit o poveste de-a lui cu bețivi și am vrut să-mi îmbogățesc cultura.”

La fel de mult confuzi au fost unii elevi care au scris despre noțiunile de vocabular sau importanța telefoanelor mobile.

► ”Telefonul mobil este pentru noi oamenii de azi cum erau săgețile pentru Vlad Țepeș. Dacă nu avea săgeți nu putea să-și facă treaba și să țepuiască oamenii, așa și noi fără telefoane celulare nu putem să rezovam probleme.”

► ”Virgula ajută la neîngrămădirea cuvintelor”

► ”Uneori cratima sparge cuvântul că e prea lung, alteori îl amplifică”.

Rezultatele de la simularea bacalaureatului vor fi afișate săptămâna viitoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*