Ultimele Știri

Pericolul de la graniță: ‘Este un fel de zonă de confort, în care Statul Islamic plănuiește să creeze un califat’

Expert bulgar: Bulgaria, un fel de "ţară de confort" pentru grupări ca Statul Islamic şi Al-Qaida

ISIS

‘Există reprezentanţi ai grupării Statul Islamic (SI) în Bulgaria, dar problema cea mai mare sunt acţiunile haotice ale instituţiilor’, apreciază generalul Ivan Boiagiev, un expert în securitate, denunţând ‘panică’ şi ‘măsuri de securitate artificiale’ în ultimele zile. În opinia sa, măsurile care sunt necesare să fie luate, privesc monitorizarea constantă a fluxului de imigranţi ilegali.

‘Bulgaria este un fel de zonă de confort, în Balcani, spre deosebire de Macedonia, Serbia, Kosovo şi Spania, în care Statul Islamic plănuieşte să creeze un califat’, a mai comentat expertul.

‘Grupări ca Al-Qaida şi SI au nevoie de o ţară în care să-şi organizeze întâlnirile, să stabilească sarcini şi să le pună în aplicare’, a apreciat Boiagiev, adăugând că jihadiştii ‘au nevoie de o ţară liniştită, protejată de atacuri teroriste’.

‘În opinia mea, Bulgaria este o astfel de ţară, iar de aici panica din ultimele zile m-a îngrijorat’, a subliniat el.

‘Cu o asemenea panică artificială şi măsuri de securitate artificiale, atunci când vor fi cu adevărat necesare oamenii nu vor crede şi nu vor reacţiona în mod adecvat’, a mai comentat Boiagiev.

Ministerul bulgar de Interne a dezminţit informaţiile de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Informaţia publicată de presa bulgară duminică, anterior, este ‘o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne’, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*