Ultimele Știri

Pericol de explozie pe DN1B: Un tir încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat în şanţ

tir rasturnat azotat de amoniu Foto Arhivă

Un accident rutier mai puţin obişnuit a pus pe jar pompierii din judeţul Buzău. Un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN1B(E577) Buzău – Ploieşti în localitatea Vintileanca, relatează stiridebuzau.ro.

Pentru că exista risc de incendiu şi explozie, după ce autotrenul s-a înclinat chiar pe rezervor, pompierii au deplasat la faţa locului mai multe maşini de intervenţie dotate cu apă şi spumă. În mai 2004 , un accident similar de la ieşirea din localitatea Mihăileşti, a făcut ca motorina din rezervor să se scurgă pe azotatul de amoniu şi apoi încărcătura să ia foc, producând cel mai mare dezastru de pe şoselele din România. La nici o jumătate de oră s-a produs o puternică deflagraţie soldată cu 18 morţi şi 13 răniţi.

La această oră traficul este oprit pe DN1B(E577) Buzău – Ploieşti, la kilometrul 53+500, pentru transbordarea încărcăturii în alt autotren şi pentru prevenirea producerii unui eveniment nedorit.Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*