Ultimele Știri

Performanţă uriaşă pentru boxul românesc. Mihai Nistor, campion mondial

mihai nistor

Pugilistul Mihai Nistor l-a învins prin KO pe germanul Erik Pfeiffer chiar la acesta acasă şi a cucerit titlul mondial la categoria +91 kilograme.

Mihai Nistor este noul campion mondial de box al categoriei +91 kg. in versiunea AIBA Pro Boxing. În gala din Hamburg, pugilistul român a pierdut prima rundă în faţa germanului Erik Pfeiffer. Nistor a luat apoi iniţiativa, iar o lovitura pe abdomen l-a îndoit pe adversar. Arbitrii i-au dat repriza tot reprezentantului gazdelor. Meciul s-a echilibrat clar după runda a 4-a, prima câştigată de român, când croseele lui Nistor au punctat în forţă.

Reprizele a 7-a şi a 8-a au fost la discreţia lui Mihai Nistor, care, îndrumat de cătreantrenorul Relu Auraş, a micşorat distanţa şi a continuat să pună presiune pe adversar.

În primul minut din runda a noua, o directă de stînga pe barbie l-a trimis la podea pe german care, chiar dacă a reuşit să se ridice, a abandonat lupta.

Pugilistul român va încasa şi un premiu de 45.000 de euro pentru succesul său de la Hamburg.

În vârstă de 25 de ani, Mihai Nistor a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de la Smokov, din luna august. Sportivul antrenat de Relu Auraş este primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

AIBA Pro Boxing este divizia profesionistă a federaţiei internaţionale de box.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*