Ultimele Știri

Percheziţii maraton la primăria Timişoarei

Procurorii şi poliţiştii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, pentru a doua oară în doar o săptămână, la sediul primăriei din Timişoara. Procurorii anchetează contracte păguboase pe care le-ar fi încheiat primăria.

Se pare că primăria ar fi încheiat contracte păguboase. Contractele vizau închirierea unor echipamente la o valoare şi de 10 ori mai mare şi contractul pentru amenajarea spaţiilor verzi. Se pare că firma care se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi a participat la licitaţia pe care a şi câştigat-o, cu preţuri mult mai mici decât concurenţii. Însă pe urmă cheltuielile s-au dovedit a fi mult mai mari. Curtea de Conturi a estimat un prejudiciu de 3 milioane de lei.

În vizorul procurorilor au intrat şi documente care arată că echipa de fotbal Poli Timişoara ar fi fost finanţaţă ilegal.

Procurorii DNA au solicitat documente referitoare la schimbul de terenuri pentru realizarea subpasajului din Piaţa Operei şi la contractele de întreţinere a spaţiilor verzi.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut câteva declaraţii cu privire la aceasta situaţie, acesta neparticipând la controlul pe care îl desfăşoară procurorii DNA.

“Sunt lucruri fireşti, dacă există sesizări, există plângeri, DNA trebuie să-şi facă datoria. Este vorba despre acel control al Curţii de Conturi referitor la spaţiile verzi şi la schimbul între subpasaj şi cele trei terenuri. Acum s-au purtat primele discuţii cu reprezentanţii direcţiilor de specialitate. Nu ştiu dacă au cerut documente, că eu am plecat. Eu am fost aici când au venit dânşii, numai că am plecat pe teren, am fost pe şantiere. Eu, după câte ştiu, n-ar putea să se reproşeze nimic primăriei. S-a lucrat la tarife mult mai mici decât tarifele de altădată, a fost o licitaţie la care a câştigat oferta cu preţul cel mai scăzut. Mai departe nu ştiu, eu am spus-o în repetate rânduri că răspund numai de mine, dacă alţii nu sunt corecţi să dea socoteala. Dar până la proba contrară, eu presupun că toată lumea a fost corectă.“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*