Ultimele Știri

Percheziții la UMF Iași

Procurorii au efectuat percheziții la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. S-au ridicat mai multe documente și se pare că descinderile au legatură cu  hotărârea dată anul trecut de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care profesorul Vasile Astărăstoae se afla în stare de incompatibilitate. 

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2015. În cursul zilei de 12 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate un număr de 9 percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Iași,” se arată în comunicatul emis de DNA.

Vasile Astărăstoae s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece deținea simultan mai multe funcții. Pe lângă funcția de rector la UMF el a deținut și alte funcții în instituții publice. Anchetatorii cercetează dacă vreun membru al Senatului poate fi găsit vinovat pentru abuz în serviciu pentru faptul că Vasile Astărăstoae nu a fost schimbat din funcţie aşa cum prevedea hotărârea judecătorească.

Potrivit procurorilor DNA, conducerea UMF Iaşi ar fi trebuit să pună în aplicarea decizia ICCJ, imediat după pronunţarea sentinţei, în august 2014, şi să-l demită pe Vasile Astărăstoae, lucru care însă nu s-a întâmplat.

În 6 februarie, rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a anunţat că demisionează de la conducerea instituţiei, precizând că luase decizia încă din august 2014, când a pierdut definitiv procesul cu ANI în care a fost acuzat de conflict de interese.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*