Ultimele Știri

Percheziții la Sanador într-un caz de evaziune fiscală

sanador

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și ofițeri din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice efectuează, joi, șase percheziții domiciliare în București, la sediul social și punctele de lucru ale clinicii private Sanador într-un dosar de evaziune fiscală.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, efectuează un număr de 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, în vederea ridicării de înscrisuri de la sediul social și de la punctele de lucru ale unei firme medicale privată, cu privire la care există indicii de comitere a infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 241/2005”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada august-decembrie 2013, în contabilitatea firmei medicale au fost înregistrate achiziții de servicii în valoare de 3.075.604 lei de la o societate comercială, despre care sunt indicii că are comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 1.172.650 lei, reprezentând impozit pe profit și impozit pe dividende.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale începută cu privire la faptă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*