Ultimele Știri

Marian Vanghelie ar fi primit o mită de zeci de milioane de euro

La această oră, procurorii DNA efectuează mai multe percheziții la sediul Primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie. Mai mult, procurorii s-au îndreptat și către domiciliul primarului, pentru mai multe verificări.

Procurorii DNA caută mai multe documente și verifică contractele care ar fi fost acordate unor firme începând cu anul 2007. Finanțările contractelor au fost acordarre din bugetul public al Primăriei Sectorului 5.

Contractele vizau reabilitarea de instituții de învățământ, grădinițe și școli.

Sunt descinderi la sediul primăriei, la sediul Administraţiei Domeniului Public sector 5, la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la sediul firmei respective.

”În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.” se arată în comunicatul DNA.

Marian Vanghelie ar fi primit o mită de 90 de milioane de euro. Primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență. Edilul primea 20% din valoarea contractelor, conform surselor judiciare. Valoarea totală a contractelor acordate se ridică la colosala sumă de 2 miliarde de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*