Ultimele Știri

Percheziții la Primăria Sectorului 1! Andrei Chiliman beneficia de 10% din valoarea contractelor

Procurorii au descins la Primăria Sectorului 1. Potrivit unor surse, vizat este primarul Andrei Chiliman. El ar fi acuzat de trafic de influență.

Ancheta care îl vizează pe Andrei Chiliman a pornit de la un denunț făcut de omul de afaceri Gheorghe Boeru. El a ajuns în urmă cu câteva zile la DNA Ploiești în dosarul în care este vizat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Procurorii spuneau atunci că Gheorghe Boeru știa de ilegalitățile comise de cumnatul premierului, iar omul de afaceri a ales să colaboreze cu procurorii și le-a spus că inclusiv bani din buzunarul lui, sub formă de mită, au ajuns la primarul sectorului 1.

Din ultimele date, procurorii au descins chiar și la domiciliul primarului, pentru ridica mai multe documente.

”Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2006 – 2015. În cursul zilei de 18 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, apare în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Se pare că Andrei Chiliman încasa 10% din valoarea contractelor. Gheorghe Boeru primea în schimb lucrări de anvelopare a clădirilor și lucrări de reparare a drumurilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*