Ultimele Știri

UPDATE: Percheziții la Primăria Brăila pentru un prejudiciu de 10 milioane de euro. Primarul a fost dus la audieri la DNA – VIDEO –

perchezitii

UPDATE: Primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, a fost dus miercuri la audieri la DNA Galaţi, el fiind vizat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, în care prejudiciul este peste 10 milioane de euro, au spus surse judiciare.

Anterior, au avut loc percheziţii în două locaţii din municipiul Brăila, una dintre acestea fiind sediul primăriei, au precizat sursele citate.

Perchezițiile efectuate miercuri dimineață de procurorii anticorupție în Brăila îl vizează pe primarul municipiului, Aurel Simionescu, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Procurorii fac verificări în biroul primarului.

Potrivit acelorași surse, ar mai fi vizat și directorul economic.

În acest dosar se fac cercetări cu privire la infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și fraudare de fonduri europene.

Ar fi vorba de obținere de fonduri europene pentru modernizarea bulevardului Dorobanți iar prejudiciul s-ar ridica la aproape 10 milioane de euro, au menționat sursele citate.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010. În cursul zilei de 3 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituții publice”, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*