Ultimele Știri

Percheziții la organizatorii concursurilor școlare! Prejudiciu de 3,14 milioane euro

mihaela-guna

Poliţiştii din cadrul DGPMB efectuează marţi 80 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău – fiind vizate infracţiuni de evaziune fiscală la concursuri şcolare.

Este vorba despre un dosar penal având că obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese. Potrivit unui comunicat al DGPMB, la acţiune participa 210 poliţişti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Poliţiştii au descins marţi dimineaţă și la domiciliul Mihaelei Gună, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi din România, pentru a verifica dacă la domiciului acesteia există sume de bani nejustificate. Mihaela Gună este suspectată de evaziune fiscală în mai multe concursuri şcolare printre care şi concursul Arhimede.

Din datele şi probele administrate în cauza rezultă că persoanele bănuite au organizat concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive. p

În cauza au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane. Acestea urmează să fie aduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, în vederea audierii. Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

La acţiune participa şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*