Ultimele Știri

Percheziţii la Ministerul Transporturilor şi la CFR SA

perchezitii

În această dimineață, procurorii DNA efectuează mai multe percheziții la Ministerul Transporturilor dar și la CFR SA. Se pare că în perioada 2008-2013 s-ar fi săvârșit fapte de corupție. Persoane din conducerea CFR ar fi acordat contracte de subvenționare pentru compania privată Regiotrans.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în domeniul transportului feroviar privat de călători și subvențiilor, comise în perioada 2008 – 2013.

În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, potrivit unui comunicat al DNA.

Sunt vizate fapte de corupţie săvârşite în domeniul transportului feroviar privat de călători şi subvenţii acordate pentru astfel de activităţi. Se vehiculează că ar fi vorba de operatorul privat de transport feroviar Regiotrans.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*